WIELRENNEN POWER
TRAININGSSCHEMA
Trainen als een professional

Wielrennen is nóg leuker als je veel progressie boekt. Met dit trainingsprogramma word je een betere wielrenner. In 12 weken werken we aan jouw doelen, zodat je met nog meer plezier op de fiets stapt.

 • Bewezen 12-weeks trainingsprogramma
 • Tips om beter te trainen én eten
 • Coaching door een ex-professional
 • Zowel uitvoerbaar op de Tacx als de weg

Hoe moet je trainen om fitter en sneller te worden?

Laat je trainingsschema maken door een ex-prof!

Is wielrennen de sport waar jij van houdt? En vind je het ook heerlijk om de wind langs je lijf te voelen als je hard over de weg racet? Fietsen is fantastisch! Helemaal als je merkt dat je sneller, sterker en fitter wordt. Vooruitgang is helaas niet vanzelfsprekend. Zelfs niet als je hard traint. Het kan heel frustrerend zijn als je geen progressie (meer) boekt. Zeker als je pittig traint wil je resultaat zien. Dat is helemaal logisch.

Zou jij ook meer vooruitgang willen maken?

Fietsen is leuker als je je doelen behaalt

Met welk doel ben jij op de fiets gestapt?

 • Een betere conditie opbouwen.
 • Je gemiddelde km/h verhogen.
 • Een cyclosportieve rijden zoals La Marmotte.
 • Harder fietsen (dan je vrienden).

En hoe gaat het met het behalen van je doel.. ?
Lees zeker verder als je je doelen wilt behalen.

Heb je het gevoel dat er meer inzit dan er nu uitkomt?

Soms wéét je dat het beter kan, maar het harde trainen vertaalt zich niet naar een hogere snelheid of fitheid. Je weet niet precies waar het misgaat en dat is demotiverend.

Je kan dan twee dingen doen. Je kan opgeven, maar dat zou jammer zijn. Je kan er ook voor kiezen om een trainingswijze te zoeken die wél voor je werkt. Ééntje waarmee je doelen dichterbij komen.

Jij bent een doorzetter, anders was je niet op deze site. Je bent op zoek naar een manier waarop je sterker, fitter en/of sneller wordt. Je wil (weer) vooruitgang boeken en je doelen bereiken. Van dat soort mensen houd ik!

Lees zeker verder als je je doelen wilt behalen.

Zo maak je progressie:
trainingsschema door een ex-wielrenprof

Ik ben ervan overtuigd dat je meer progressie behaalt door een aanpassing in je trainingsschema.

Sommige trainingsschema's zijn te eentonig of veeleisend voor je lijf. Je wordt steeds vermoeider in plaats van fitter. Je gaat niet langer vooruit, maar blijft hangen op je huidige niveau (of gaat zelfs achteruit). Hoe kun je dit doorbreken?

Laat je schema maken door een "oude rot in het vak". Je kiest dan voor een aanpak waarbij je alle energiezones op een afwisselende wijze traint. Je krijgt een eigen schema afgestemd op je eigen niveau. Zo help ik je snel op weg naar meer progressie.

Hoe zou je het vinden om in 12 weken naar je doel toe te werken onder professionele begeleiding?

12-weeks trainingsprogramma

Trainingen op maat

Een persoonlijk trainingsschema voor 12 weken met 2, 3 of 4 trainingen per week

Wekelijkse tips & tricks

Ontvang tips en inzichten waardoor je beter traint én eet.

Coaching door een ex-prof

Privébegeleiding: ik help je een betere wielrenner te worden

Over je trainer: Bastiaan Gruppen

Ik ben jarenlang profrenner geweest. Mijn hoogtepunt was de 5e plek op de tijdrit tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Het was geweldig om hieraan mee te doen en te kunnen strijden om de medailles. Een moment dat ik nooit zal vergeten.

In mijn profjaren ben ik onder andere begeleid door topcoaches Adriaan Helmantel (nu schema-schrijver voor de Sunweb-ploeg van o.a. Tom Dumoulin) en Terry Peters (krachttrainer bij Vitesse). Daarnaast had ik een voedingscoach waarvan ik een volledig eetschema kreeg zodat mijn lijf optimaal kon presteren.

Ik heb ervaren wat een goed trainingsschema en eetpatroon voor je resultaten betekent. Dankzij de juiste begeleiding ging ik van 35 naar 48,6 km/h. Supergaaf natuurlijk! De kennis uit mijn proftijd wil ik nu graag met je delen, zodat jij ook met sprongen vooruit gaat.

De trainingsschema's die ik maak zijn speciaal voor jou . Ik breng je basisniveau in kaart zodat we dit kunnen uitbouwen op een manier die past bij jouw lijf. Je krijgt dus een schema dat aansluit bij jouw eigen trainingszones. Dit is de meest effectieve manier om je fitter, sterker en sneller te maken. Zodat jij veel plezier in fietsen hebt én je eigen doelen behaalt.

Erelijst Bastiaan Gruppen

 • 5e op de tijdrit - Paralympische Spelen Londen
 • 4e op de tijdrit - WK
 • 2 x zilver - Wereldbeker
 • 1 x brons - Wereldbeker
 • Hoogste gem. snelheid tijdrit: 48,6 km/h

Voor wie is deze training geschikt?

Heb jij de wens om een betere fietser te worden? Wil je sneller zijn dan je fietsvrienden of een toffe cyclosportieve rijden? Een fietser met ambities is helemaal op zijn plek onder begeleiding van Bastiaan Gruppen. Hij vraagt het volgende van je:

 • Je hebt tijd om 2, 3 of 4 keer per week te trainen.
 • Je bent een beginnende / gevorderde fietser.
 • Je bent gemotiveerd om je grenzen te verleggen.

Hoe ziet een fietstraining eruit?

Je ontvangt een persoonlijk trainingsschema dat je zelfstandig uitvoert. Je fietst twee, drie of vier keer per week op een moment dat jou goed uitkomt. Je bent dus niet gebonden aan een "verplicht" moment zoals bij een fietsvereniging. Wacht gerust even tot de regenbui voorbij is of verschuif de training een dag als je moet overwerken. Deze vrijheid heb je gewoon.

In het trainingsprogramma houd ik rekening met alle energiesystemen. Je traint onder meer lange blokken, korte blokken, sprints, intensief, extensief, krachtblokken en wisselende trapfrequenties. Alles wat je nodig hebt om snel vooruitgang te boeken is in de trainingen verwerkt.

In de trainingen heb ik een grote variëteit aangebracht om ze afwisselend en plezierig te houden. Bij elke training vertel ik waarom en waarvoor deze belangrijk is. Zo krijg je inzicht waarom veelzijdig (en niet altijd knetterhard) trainen beter voor je is.

Yes, voor eenmalig € 72 meld ik mij aan!

AANMELDEN

Zodra de betaling afgerond is kan je inloggen in het trainingsprogramma.
Garantie: geen vooruitgang, geld terug

Veelgestelde vragen

Het klopt dat ik je alleen online begeleid, maar ik weet dat het werkt. Anders zou ik het niet aanbieden. Ik ga namelijk altijd voor het beste resultaat: niet alleen tijdens mijn eigen fietscarrière, maar ook nu ik anderen hierin begeleid.

Ik pak het als volgt aan. We starten met een intake waarin ik je vraag een FTP-test of omslagpunttest te doen. Ik leg precies uit hoe je dat doet. Vervolgens is het de bedoeling dat je een tijdrit of FTP-test doet waarbij je je gegevens noteert. Zo kan ik het trainingsschema afstellen op jouw niveau. In de 5e, 9e en 12e week doe je dezelfde tijdrit of FTP-test om te bepalen wat je vorderingen zijn.
Tijdens mijn profcarrière had ik een voedingscoach en een compleet eetschema. Hierdoor weet ik hoe een gezond eetpatroon van invloed is op je prestaties en herstel. Daarom krijg je in mijn onlinetrainingsprogramma ook voedingstips. Denk bijvoorbeeld aan advies wat je voor, tijdens en na je training eet en drinkt. Of hoe je afvalt zonder spiermassa te verliezen.

Ik vraag niet van je om te gaan eten als een topsporter, dat lijkt me iets te veel van het goede. Maar met kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je de training beter volhoudt en sneller herstelt. Dat is voor iedereen prettig, toch?
Tijdens mijn profcarrière heb ik, onder begeleiding van de beste coaches, alles geleerd over technische aspecten binnen het wielrennen; de ideale cadans, bochtentechniek, etc. Al deze aspecten, plus meer algemene tips, deel ik ook met jou in dit trainingsprogramma. Zo krijg je bijvoorbeeld advies over welke fietskleding je in de winter draagt en waar je op moet letten bij de aankoop van materiaal. Of tips om je herstel na een training te bevorderen.
Mijn persoonlijke trainingsschema is specifiek afgestemd op jouw niveau. Bij een vereniging fiets je in een groep die net boven of onder je niveau ligt. Dit is misschien wel gezellig, maar niet optimaal als je streeft naar (snelle) vooruitgang. Het achterliggende schema ontbreekt doorgaans; zeker als je naast de groepstrainingen ook nog zelf op de fiets stapt.

In mijn 12 weken durende programma van Wielerfit.nl gaat het álleen om jou en jouw progressie. Je hebt een eigen begeleider die al je vragen beantwoordt en uitlegt hoe je alle zones het beste traint. In deze 12 weken leer je dus exact welke trainingen nodig zijn om je topniveau te behalen. En weet je: het is okay om (tijdelijk) voor je zelf te kiezen om je doelen te behalen.

Maar geen paniek als je graag samen fietst met anderen. De duurtrainingen uit mijn trainingsprogramma kun je prima met anderen uitvoeren. Zo combineer je toch gezelligheid met de voordelen van een persoonlijk schema.
Ik garandeer dat je sterker en fitter wordt dankzij mijn schema. Je moet het wel de tijd geven; daarom duurt het programma 12 weken. In de loop van de weken zal je geleidelijk merken dat je in alle zones sneller rijdt. Als het na 12 weken echt niet werkt, en je hebt het schema en voedingstips gevolgd, dan krijg je je geld terug. Deze garantie durf ik je knetterhard te geven, omdat ik ervan overtuigd ben dat het ook voor jou werkt.
Ik heb getraind onder Adriaan Helmantel. Hij is nu schema-schrijver voor de succesvolle Sunweb-ploeg (o.a. winnaar Giro, WK tijdrijden ploegen en individueel). Mede door Adriaan heeft Team Sunweb (met o.a. Tom Dumoulin) grote overwinningen behaalt.

In mijn proftijd heb ik veel geleerd over het schrijven van trainings- schema's, want ik wilde altijd exact weten hoe een training zou bijdragen aan mijn resultaten. Deze kennis zet ik nu graag in om van jou een betere wielrenner te maken.
Je kan inderdaad online allerlei trainingsschema's vinden. Het zijn er zelfs zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Weet jij welk schema past bij jouw doelen? Of met welk schema je de snelste progressie boekt? Je kan dit helemaal uitpluizen als je daar zin en tijd voor hebt. Anders kun je eenmalig 72 euro investeren om door een ex-profrenner een schema op maat te laten maken. En voor dat bedrag krijg je ook nog voedingstips, insider tips en persoonlijke begeleiding om een betere wielrenner te worden.
Voorafgaand het programma rijd je een FTP-test of tijdrit. Je noteert hiervan de resultaten. Dezelfde FTP-test of tijdrit rijd je ook in week 5, 9 en 12. De resultaten hiervan kun je vergelijken met je startpunt. Zo zie je exact hoeveel progressie je hebt gemaakt.
Ik raad je aan 3 of 4 keer per week te trainen als je snelle vooruitgang wilt boeken. De doordeweekse trainingen duren 2 uur en die in het weekend 2,5 tot 3 uur.
Naast het fietsprogramma wil ik wieler-workouts gaan geven. Hierbij komt een groep cursisten samen om een gezellige dag te hebben én natuurlijk om samen te fietsen. Ik huur dan een wielerbaan om samen op leuke competitieve manier te trainen. Uiteraard voorzie ik je van persoonlijke tips en tricks om een nog betere wielrennen te worden. Ik houd je op de hoogte van data van wieler-workouts in je eigen online trainingsomgeving.
Na aanmelding krijg je aanvullende tips per mail, maar dat is niet alles. Je hebt de beschikking over een chatfunctie om al je vragen te stellen. Wil je weten waarom een specifieke training is opgenomen in het programma? Wat je moet doen als het schema een eitje is? Of hoe het leven van een professioneel wielrenner eruitziet? Vraag het via de chat. Elke maandag en donderdag beantwoord ik al je vragen.
Na aanmelding en betaling via iDEAL ontvang je direct per mail de inloggegevens van je online trainingsomgeving. Hierin vind je alles wat je nodig hebt voor het 12-weekse wielrenprogramma. Ik leg je uit hoe we je basisconditie vaststellen en daarna ontvang je een persoonlijk schema. Je ziet precies wanneer je welke training moet doen en waarom deze bijdraagt om beter te worden. Via de chatfunctie kun je me al je vragen stellen.
Dit is een vrij all-round programma, waarbij je zowel uithouding, als kracht en snelheid opbouwt. Je kunt dit het hele jaar prima uitvoeren. Maar als je meer uren kunt trainen, is het effectiever om tijdens de winter/vroege voorjaar het ENDURANCE programma te volgen.
Een hartslagmeter. Een vermogensmeter is een pré, maar niet noodzakelijk.
Ik raad je aan om dat niet te doen. Want het programma is zo opgebouwd, dat je wekelijks steeds iets meer trainingsarbeid verzet en daardoor een hoger niveau bereikt.
Na afloop van het trainingsprogramma ben je enorm gegroeid en moet je harder trainen om progressie te kunnen blijven maken of minimaal net zo hard als tijdens de laatste weken om je huidige niveau vast te houden.
Wanneer je weer opnieuw start met het programma train je onder je niveau en boek je geen progressie meer.
  Wanneer je geblesseerd bent geraakt of na afloop een aantal weken niet meer hard hebt getraind, zou je dit programma wel nogmaals kunnen uitvoeren. Je kunt ieder geval altijd blijven inloggen en het programma meerdere malen kunnen herhalen als je dat wilt.
Beide. Bij elke training staat er zowel op welk vermogen je deze moet uitvoeren als de hartslag waar je de trainingen op uit moet uitvoeren. Omdat ik zelf ook alle trainingen ken en een vermogensmeter heb, heb ik zo nauwkeurig mogelijk beschreven hoe je dit op hartslag moet uitvoeren.
Ja, je kunt de startdatum altijd aanpassen naar een datum wanneer jou het schikt om te beginnen met het programma.
Daarnaast kun je trainingen ook altijd 1-2 dagen opschuiven door bijvoorbeeld vermoeidheid, drukte of slechte weersomstandigheden.
Ja en nee. Je kunt wel wedstrijden rijden tijdens dit programma. Maar deze kun je niet naast het programma uitvoeren, aangezien het dan veel te zwaar wordt en er te weinig ruimte voor herstel is.  In plaats daarvan kun je de 3e training van de week vervangen voor een wedstrijd.
Ja, je kunt het programma zowel binnen als buiten uitvoeren. Wanneer je op hartslag traint, kun je op de Tacx dezelfde hartslagen aanhouden als buiten.
Maar als je op vermogen traint, kunnen de waarden van buiten en binnen nogal variëren. In dat geval is het raadzaam om een week na elkaar een FTP-test buiten en op de Tacx uit te voeren, zodat je werkt met 2 verschillende FTP-waarden.
Ja, je kunt de startdatum altijd aanpassen naar een datum wanneer jou het schikt om te beginnen met het programma.
Daarnaast kun je trainingen ook altijd 1-2 dagen opschuiven door bijvoorbeeld vermoeidheid, drukte of slechte weersomstandigheden.
Ik ben een grote voorstander van krachttraining in combinatie met wielrennen tijdens de winterperiode. Maar dan bij een duurprogramma, waarbij de fietstrainingen op een lage intensiteit worden uitgevoerd. Zo is er voldoende tijd voor herstel van de krachttrainingen. Bij weinig trainingstijd zou ik daarom alleen fietsen en bij dit HIT-programma is er geen ruimte voor een zware krachttraining.
Echter kun je wel de rompspieren trainen en je beenspieren rekken en trainen op coördinatie wat o.a. zorgt voor een betere bloeddoorstroming van de spieren.

Hoe werkt het?

Trainen onder de begeleiding van Bastiaan Gruppen kun je online regelen.
Meld je hieronder aan als je enthousiast bent en wilt gaan knallen.

Na inschrijving gaat het als volgt:

 1. Vaststellen van je niveau.
 2. Ontvangst persoonlijk trainingsschema.
 3. 12 weken trainingen & online privébegeleiding.

Wil jij progressie maken met wielrennen? Meld je aan.

Wat je doelen of ambities ook zijn, via Wielerfit.nl zorgt Bastiaan Gruppen ervoor dat jij een betere wielrenner wordt.

Voor een klein bedrag ontvang je een persoonlijk trainingsschema en voedingstips. En dit is niet alles: je kan 12 weken al je vragen stellen aan je eigen topcoach.

Ben jij klaar om nog sneller over de weg te vliegen?

Hoeveel is jouw training je waard?

GOLD programma

4 trainingen per week

 • Privé coaching door een ex-profrenner.
 • Bewezen 12-weeks programma met 4 trainingen per week.
 • Afwisselende en leuke trainingen die je fysiek én mentaal sterker maken.
 • Voedingstips om trainingen beter vol te houden en sneller te herstellen.
 • Algemene tips op het gebied van o.a. techniek, kleding en trainingen.

Nog slechts 17 plekken beschikbaar!

97

92

eenmalige investering

SILVER programma

3 trainingen per week

 • Privé coaching door een ex-profrenner.
 • Bewezen 12-weeks programma met 3 trainingen per week.
 • Afwisselende en leuke trainingen die je fysiek én mentaal sterker maken.
 • Voedingstips om trainingen beter vol te houden en sneller te herstellen.
 • Algemene tips op het gebied van o.a. techniek, kleding en trainingen.

Nog slechts 20 plekken beschikbaar!

87

82

eenmalige investering

BRONZE programma

2 trainingen per week

 • Privé coaching door een ex-profrenner.
 • Bewezen 12-weeks programma met 2 trainingen per week.
 • Afwisselende en leuke trainingen die je fysiek én mentaal sterker maken.
 • Voedingstips om trainingen beter vol te houden en sneller te herstellen.
 • Algemene tips op het gebied van o.a. techniek, kleding en trainingen.

Nog slechts 20 plekken beschikbaar!

87

72

eenmalige investering